Houten terrasoverkappingen

Een houten terrasoverkapping is een fantastische buitenruimte.
Het is ideaal om te genieten van het natuurlijke landschap rondom uw huis, terwijl u toch een besloten gevoel behoudt.

Op maat gemaakte terrasoverkappingen

Voor veel huiseigenaren is het terras een essentieel onderdeel van de woning en willen zij deze integreren met de woning. In sommige gevallen is de overkapping aan het huis bevestigd, terwijl anderen liever voor een losstaande houten terrasoverkapping kiezen.

Als u wilt investeren in eenvoudige, doch elegante, terrasoverkapping dan is hout de beste materiaalkeuze. Hout is een degelijk en natuurlijk bouwmateriaal dat al eeuwenlang gebruikt wordt voor dit soort constructies. Hout geeft een natuurlijk gevoel door de kleur en patroon verschillen. Hout geeft daarnaast charme aan de buitenruimte of pergola.

Christians Bouw- en Timmerbedrijf kijkt graag samen met naar de verschillende mogelijkheden die bij uw huis en wensen past. Wij geven u graag advies over de verschillende houtsoorten en de mogelijkheden als windscreens of lichtkoepels. Wij kunnen de terrasoverkapping op maat maken in verschillende stijlen, zoals landelijk, modern of klassiek.

Er bestaan terrasoverkappingen in veranda stijl, die aan de woning bevestigd zijn. U kunt kiezen voor zichtbare balken met transparante overkapping, of juist een geheel afgewerkt geheel met verlaagd plafond. Het is ook mogelijk een puntdak te bouwen of juist een hoekig blokhut model. U ziet er zijn legio mogelijkheden en wij ontwerpen de perfect overkapping op maat voor u.

Het maakproces van uw houten overkapping

Minimale werk- en geluidsoverlast

Wij proberen het zo simpel mogelijk voor u te maken en overlast te minimaliseren. Dit doen wij door samen met u een ontwerp en planning te maken. Vervolgens zagen wij de balken, palen en afwerking op maat in onze werkruimte. Nadat wij alle voorbereidingen voor uw overkapping hebben gemaakt, komen wij deze bij u thuis monteren. Er is dus minimale overlast bij u thuis. 

Binnen een paar dagen resultaat

Als we gaan monteren, bereiden we eerste het terras voor. In sommige gevallen moeten er funderingen gelegd worden. Vervolgens worden de materialen bij u thuis afgeleverd en monteren we de houten terrasoverkapping in enkele dagen – dit hangt af van het ontwerp en de omvang. Na afloop controleren wij de stabiliteit en kwaliteit en kunt u gaan genieten van uw overkapping.

Keuze tussen verschillende houtsoorten

Vier houtsoorten worden het meest gebruikt voor een houten terrasoverkapping. We hebben het over Lariks Douglas, Eiken, geïmpregneerd Vuren en Ipê tropisch hardhout. Elk houtsoort heeft zijn eigen karakter, esthetiek, kostenplaatje, voor- en nadelen. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Geïmpregneerd Vurenhout gaat bijvoorbeeld 10 tot 15 jaar mee, terwijl Ipê tropisch hardhout zeker zo een 25 jaar meegaat.  Vurenhout is daarentegen wel goedkoper, wordt in Europa geproduceerd en heeft een mooi Scandinavisch uiterlijk. Lariks Douglas wordt verreweg het meeste gebruikt voor terrasoverkappingen. Het heeft een mooie warme kleur, wordt duurzaam geproduceerd en is te krijgen met licht ruwe bezaagde afwerking, of een glad geschaafde afwerking.

Direct gesprek starten?